Kurczak w piwie z grilla
Kurczak w piwie z grilla5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg kurczaka
- 2 łyżki sypkiego czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka suszonego koperku
- sól
- pieprz
- szklanka piwa
Sposób wykonania:
Kurczaka podzielić na mniejsze porcje.
Natrzeć je czosnkiem, kolendrą, pietruszką i koperkiem.
Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem.
Następnie Ułożyć go na tacce, podlać połową piwa i piec na grillu na złoto z obu stron.
Wówczas wlać resztę piwa i grillować pod przykryciem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: piątek, 08, marzec 2013 09:36
- Karol Bocheński
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem