Kurczak w koperkowym sosie
Kurczak w koperkowym sosie4.63 out of 5 based on 57 voters.
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- mały kubeczek śmietany
- 30 dag sera żółtego
- 1 mała cebula
- koperek
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, pokroić w grube kwadraty. Wrzucić do naczynia i posypać solą, pieprzem i dużą ilością przyprawy do kurczaka. Wrzucić na patelnię, na rozgrzany olej i podsmażyć. Przełożyć na blachę. Pokroić cebulkę i drobno posiekać koperek. Dodać je do śmietany. Do sosu wrzucić także ser żółty starty na tarce. Mięso zalać takim sosem i piec w temperaturze ok. 200 stopni C przez ok. 40 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: niedziela, 29, maj 2011 21:11
- m258
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany