Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po tunezyjsku

Składniki:

    • 1 kurczak
    • 2 łyżki miodu
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 2 łyżki orzeszka ziemne mielone
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Orzeszki ziemne obrać i dobrze wyprażyć na teflonowej patelni, posiekać i zemleć. Miód wymieszać z sosem sojowym, oliwą, orzeszkami ziemnymi, solą i pieprzem. Dobrze umytego i osuszonego kurczaka starannie natrzeć mieszaniną miodu i przypraw, odstawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni aż mięso będzie miękkie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *