Kurczak po tunezyjsku
Kurczak po tunezyjsku4.71 out of 5 based on 318 voters.
Składniki:
- 1 kurczak
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki orzeszka ziemne mielone
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Orzeszki ziemne obrać i dobrze wyprażyć na teflonowej patelni, posiekać i zemleć. Miód wymieszać z sosem sojowym, oliwą, orzeszkami ziemnymi, solą i pieprzem. Dobrze umytego i osuszonego kurczaka starannie natrzeć mieszaniną miodu i przypraw, odstawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni aż mięso będzie miękkie.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: czwartek, 13, kwiecień 2006 00:00
- Teresa
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany