Kurczak po góralsku.
Kurczak po góralsku.4.74 out of 5 based on 220 voters.
Skład:
- 1 kurczak,
- smalec
- cebula
- 25dkg pomidorów
- ½ szklanka śmietany,
- sól, pieprz, papryka
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć osączyć, podzielić na porcje, podsmażyć na tłuszczu z cebulą. Dodać pokrojone w plastry pomidory podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przyrządzić kluski: ziemniaki ugotować, zemleć, dodać mąkę, jajka, wymieszać na jednolitą masę. Formować łyżka kluski kładzione i wrzucać do osolonej gotującej się wody.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: poniedziałek, 14, luty 2005 06:17
- Daga
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany