• 1 kurczak
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki soku z granatu
  • 10 dkg sera mozarella
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temperatury około 200 stopni, upiec kurczaka często polewając stopionym masłem wymieszanym z sokiem z granatów. Ser mozarella pokroić w słupki. Miękkiego kurczaka wyjąć, za pomocą szczypiec podzielić na porcje, polać resztą masła z sokiem, obsypac słupkami z sera i zapiekać jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi