Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak pieczony w pergaminie

Składniki:

  • 1 kurczak
  • sól, pieprz
  • olej


 

Sposób przyrządzenia:
Tuszkę kurczaka dokładnie umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 60 minut. Tak przygotowanego kurczaka natrzeć oliwą i umieścić w torbie wykonanej z papieru do pieczenia. „Torby” nie zamykać. Przed włożeniem mięsa do piekarnika papier lekko zwilżyć wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 50 minut na każdy 1 kg wagi kurczaka. Podczas pieczenia papier zwilżać wodą. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Teresę Niemirycz
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *