Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki z 3 serów

 

Składniki:

  •  150 g sera pleśniowego
  •  100 g orzechów włoskich
  •  100 g twarogu
  •  50 g utartego sera ementalskiego
  •  1 łyżka koniaku
  •  1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Ser pleśniowy pokroić na mniejsze kawałki po czym go utrzeć.
    W trakcie ucierania dodawać kawałki twarogu.
    Gdy sery się połączą dodać zmielone orzechy oraz koniak.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Z powstałej masy formować małe kulki.
    Ser ementaler zetrzeć na tarce i obtoczyć w nim kulki.
    Ułożyć na półmisku a przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 6

2 comments for “Kulki z 3 serów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *