Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki kakaowe z bakaliami

Składniki:

  • 25 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag masła
  • 6 łyżek ciemnego piwa
  • 12 dag cukru pudru
  • 12 dag zmielonych migdałów
  • 2 łyżki posiekanych rodzynek
  • kakao w proszku

    Sposób wykonania:
    Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo piwo, wsypać rodzynki, cukier oraz migdały.
    Gdy powstania gładka masa, zestawić z ognia i ostudzić w pokojowej temperaturze po czym schłodzić w lodówce.
    Na koniec  z masy formować małe kuleczki, które obtoczyć w kakao.
    Trzymać w lodówce do czasu podania.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *