Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik w sosie z migdałów

Składniki:

  • 500 g królika
  • 2/3 szkl. słodkich migdałów
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • łyżeczka soli
  • 4 łyżki śmietany
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ½ szkl. wody
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Królik pokroić na mniejsze kawałki. Następnie migdały oraz cebule posiekać a jabłka pokroić na plasterki i dodać do królika.
      Zalać całość ½ szklanki wody i trzymać pod przykryciem do miękkości mięsa.
      W między czasie make przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać do królika.
      Doprawić do smaku solą oraz sokiem z  cytryny i dusić jeszcze ok. 5-7 minut.
      Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalię

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *