Krewetki z chili

12643
com_content.article
(Oddano 438 głosów z średnią 4.54 z 5)
Krewetki z chili4.54 out of 5 based on 438 voters.


Składniki:


  • 800 g krewetek tygrysich
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • sok z 1 limetki
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 papryczki chili
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 1 pęczek bazylii

Sposób wykonania:
  1. Pokroić chili i razem z imbirem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać krewetki i trzymać na dużym ogniu około 1 minuty.
    Następnie dodać sos rybny, sok z limetki, brązowy cukier i smażyć kolejne 3 minut.
    W trakcie potrząsać patelnią by składniki nie przywarły do dna.
    Przed samym podaniem dodać jeszcze listki kolendry i bazylii.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi