Kremowy szpinak
Kremowy szpinak4.64 out of 5 based on 139 voters.
Składniki:
- 1 kg szpinaku
- ½ szkl. gęstej śmietany
- ½ łyżeczki soli
- zmielona gałka muszkatołowa
- pieprz
Sposób wykonania:
Szpinak wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do momentu, aż liście zwiędną, wówczas osaczyć je i posiekać.
Następnie śmietanę zagotować razem z solą, pieprzem i gałka muszkatołową.
Dodać do śmietany szpinak i trzymać do momentu, aż cały płyn odparuje.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: środa, 14, kwiecień 2010 08:13
- Marlena
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak