Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z porów

Składniki:

    •    2 skrzydełka kurczaka
    •    włoszczyzna
    •    3 ziarna pieprzu
    •    3 pory
    •    cebula
    •    2 łyżki margaryny
    •    łyżka natki pietruszki
    •    sól
    •    pieprz
    •    tymianek
    •    estragon


    Sposób wykonania;
    Skrzydełka zalać wodą.
    Wrzucić do niech jeszcze pokrojoną włoszczyznę oraz przyprawy, sól, pieprz i estragon.
    Ugotować wywar.
    W między czasie cebulę i pory pokroić w krążki i przesmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, po czym podlać je odrobiną wywaru i dusić pod przykryciem około 30 minut.
    Następnie ze skrzydełek obrać mięso od kości i dodać go do porów i cebuli razem z przecedzonym wywarem.
    Całość dokładnie zmiksować.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *