Krem z pomidorów Patrycji
Krem z pomidorów Patrycji0 out of 5 based on 0 voters.
Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy. Dziś przepis na krem z pomidorów Patrycji. Przepis zawiera: pomidory, cebulę, czosnek oraz bazylię.
Składniki:
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
- 1 pęczka świeżej bazylii
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko zeszklić po czym wrzucić pomidory z puszki razem z zalewą.Trzymać na ogniu, aż zaczną się rozpadać.Wówczas zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu około 15 minut.Po tym czasie dodać jogurt naturalny.Zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Gotowy doprawić do smaku cukrem, bazylią, solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 10, sierpień 2016 04:08
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa