Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pomidorów Patrycji

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy. Dziś przepis na krem z pomidorów Patrycji. Przepis zawiera: pomidory, cebulę, czosnek oraz bazylię.  
 

Składniki:

  • 1 puszka pokrojonych pomidorów 
  • 1 cebula
  • 1  ząbek czosnku
  • 500 ml bulionu drobiowo-warzywnego
  • 1 pęczka świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • sól 
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Lekko zeszklić po czym wrzucić pomidory z puszki razem z zalewą.
    Trzymać na ogniu, aż zaczną się rozpadać.
    Wówczas zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać jogurt naturalny.
    Zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.
    Gotowy doprawić do smaku cukrem, bazylią, solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *