Krem z pieczarek Marioli
Krem z pieczarek Marioli0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis dla miłośników zup-kremów. Tym razem przepis na pyszny krem z pieczarek Marioli. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, wywaru z włoszczyzny, cebuli i śmietanki.
Składniki:
- 60 dag pieczarek
- 2 l wywaru z włoszczyzny
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 2 żółtka
- 1 szkl śmietanki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulkę posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko poddusić po czym dodać pieczarki i razem przesmażyć.Wówczas zalać całość wywarem z włoszczyzny.Gotować na małym ogniu około 15 minut.Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z żółtkami i śmietanką.Całość wymieszać i zdjąć z garnka.Wówczas dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: wtorek, 09, sierpień 2016 04:09
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa