Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pieczarek Marioli

Przepis dla miłośników zup-kremów. Tym razem przepis na pyszny krem z pieczarek Marioli. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, wywaru z włoszczyzny, cebuli i śmietanki. 
 

Składniki:

  • 60 dag pieczarek
  • 2 l wywaru z włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 żółtka
  • 1 szkl śmietanki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulkę posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Lekko poddusić po czym dodać pieczarki i razem przesmażyć.
    Wówczas zalać całość wywarem z włoszczyzny.
    Gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną z  żółtkami i śmietanką.
    Całość wymieszać i zdjąć z garnka.
    Wówczas dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *