Krem z kalafiora Natalii
Krem z kalafiora Natalii0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis dla miłośników gęstych zupy. Czyli nasz pomysł na znakomity i mocno gęsty krem z kalafiora. Lista zakupów: kalafior, pietruszka, czosnek, curry i oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1/2 kalafiora
- 2 pietruszki
- cebula
- 1 ząbek czosnku
- szczypta curry
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora dokładnie oczyścić i podzielić na pojedyncze różyczki.Następnie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić razem do rondelka z rozgrzaną oliwą.Dodać obraną pietruszkę pokrojoną na małe kawałki i przesmażyć.Wówczas zalać całość 1,5 l wody.Wrzucić jeszcze kalafiora i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: piątek, 15, maj 2015 03:41
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak