Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z kalafiora Natalii

Przepis dla miłośników gęstych zupy. Czyli nasz pomysł na znakomity i mocno gęsty krem z kalafiora. Lista zakupów: kalafior, pietruszka, czosnek, curry i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
  • 2 pietruszki
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta curry
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora dokładnie oczyścić i podzielić na pojedyncze różyczki.
    Następnie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić razem do rondelka z rozgrzaną oliwą.
    Dodać obraną pietruszkę pokrojoną na małe kawałki i przesmażyć.
    Wówczas zalać całość 1,5 l wody.
    Wrzucić jeszcze kalafiora i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz curry. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *