Krem pieczarkowy Marii
Krem pieczarkowy Marii0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników kremów. Tym razem pieczarka w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pieczarek, ziemniaków, cebuli i bulionu.
Składniki:
- 35 dag pieczarek
- ½ l bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- listek laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 2 łyżki masła
- ½ szkl śmietanki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebule posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko zeszklić po czym wrzucić obrane pieczarki pokrojone na małe kawałki.Razem przesmażyć po czym dodać jeszcze obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.Zalać całość bulionem.Dorzucić listki laurowe i ziele angielskieGotować około 40 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wyjąć listki laurowe i ziele angielskie.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem podgrzać.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: poniedziałek, 06, styczeń 2020 09:36
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa