Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pieczarkowy Kariny

Znakomite przepisy na pyszne zupy. Dziś przepis na krem pieczarkowy Kariny. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, ziemniaków, marchewki i bulionu warzywnego. 
 

Składniki:

  • ½  kg świeżych pieczarek
  • 2 ziemniaki 
  • 1 marchewka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • gałązka świeżego estragonu
  • ½ szkl kremowej śmietanki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do ranka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Przesmażyć po czym dodać obraną marchewkę startą na tarce oraz obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Zalać całość bulionem.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę kremówkę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku estragonem, solą i pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *