Krem pieczarkowy Bartka
Krem pieczarkowy Bartka0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników kremów. Tym razem przepis na pieczarkowy krem Bartka. Do jego wykonania potrzebujesz: pieczarek, cebuli, masła i bulionu warzywnego.
Składniki:
- 1/2 kg pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/2 szkl bulionu warzywnego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- 1 szkl śmietany 18%
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Wówczas dodać obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki i razem przesmażyć.Następnie zalać całość bulionem warzywnym.Trzymać na ogniu około 15 minut.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.Dodać śmietanę wymieszaną z mąką.Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity kremPostawić ponownie na ogniu.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Grzybowa
- Opublikowano: poniedziałek, 21, maj 2018 18:58
- Monia