Wypróbuj przepis na szybką surówkę z kapusty, koperku i papryki. Pozostałe składniki surówki: oliwa z oliwek, sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Składniki:
- 400 g kapusty pekińskiej
- 1 papryka czerwona
- 1 pęczek świeżego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kapustę drobno poszatkować.Następnie paprykę umyć i pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne.Koperek drobno posiekać.Wrzucić wszystkie składniki do miski.Natomiast oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i octem balsamicznym.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Powstałym sosem polać surówkę.
Liczba porcji: 4