Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem kalafiorowy Kingi

Przepis dla miłośników gęstych zup. Tym razem kalafior w roli głównej, Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalafior, mleka, szalotki i oliwy. 
 

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 500 ml mleka
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka oliwy
  • sól 
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Obraną szalotkę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.
    Lekko ją przesmażyć po czym dodać kalafiora podzielonego na różyczki.
    Całość zalać mlekiem i trzymać na ogniu do miękkości kalafiora.
    Wówczas zdać rondelek z ognia.
    Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić go do smaku sola oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *