Kotlety ziemniaczane z pieczarkami
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami 4.67 out of 5 based on 54 voters.
Składniki:
- 60 dag ugotowanych ziemniaków
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- jajko
- 1 szkl. mąki pszennej
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- tłuszcz
-
Posiekaną cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki przesmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich jajko, pieczarki z cebula oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 29, grudzień 2010 09:13
- Wojtek Olszowski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak