Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Składniki:

  • 60 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • jajko
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie  ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich jajko, pieczarki z cebula oraz mąkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *