Kotlety wieprzowe z koprem
Kotlety wieprzowe z koprem5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- ½ bulwy kopru włoskiego
- 1 łyżka owoców jałowca
- 2 łyżki oliwy
- starta skórka i sok z 1 pomarańczy
- 4 kotlety wieprzowe
- sałata
- chlebek pita
Sposób wykonania:
Koper włoski posiekać, owoce jałowca utłuc po czym dodać do nich oliwę oraz skórkę pomarańczową.
Powstałą marynatę wylać na mięso, polać jeszcze sokiem z pomarańczy i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić kotlety do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 10-15 minut w trakcie pieczeni co jakiś czas obracając.
Podawać udekorowane sałatą oraz chlebkiem pita.
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: czwartek, 03, styczeń 2013 11:41
- Ewelina Majcher