Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone z kapustą*

Składniki:

  • mała główka kapusty
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 jaja
  • 2 cebule
  • ½ l rosołu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki

Sposób przyrządzenia:
Kapustę drobno poszatkować , wymieszać z pozostałymi składnikami. Formować paluszki i obtoczyć w bułce tartej . Podsmażyć na patelni, następnie ułożyć w półmisku żaroodpornym zalać rosołkiem wymieszanym z koncentratem . Zapiekać w temp. 200 stopni przez 1 godz. Sos zagęścić mąką. Podawać z makaronem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *