Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

    • ½ kg mięsa drobiowego mielonego
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • bułka tarta
    • masło
    • sól, pieprz
    • olej do smażenia
    • 35 dkg pieczarek
    • szklanka śmietany
    • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Mięso wymieszać z cebulą, bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Uformować małe kotleciki i podsmażyć je na oleju. Umyte pieczarki pokroić w grubsze plastry i poddusić na oleju, aż do odparowania wody. Śmietanę wymieszać z przyprawami, dodać do pieczarek. Kotleciki polać sosem i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *