Konfitura z cebuli na winie
Konfitura z cebuli na winie0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 800 g czerwonej cebuli
- 4 łyżki masła
- 100 ml bulionu
- 100 ml słodkiego czerwonego wina
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Cebulę obrać po czym pokroić na cienkie plastry.
Wówczas wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
Następnie oprószyć ją cukrem i nie przerywając mieszania trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.
Po tym czasie wlać bulion oraz wino.
Wymieszać i nadal trzymać na ogniu do odparowania płynu.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: wtorek, 21, styczeń 2014 08:42
- Janina Kuś
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak