Kolorowa papryka z grilla
Kolorowa papryka z grilla4.64 out of 5 based on 407 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Papryki i cebule pokroić na ćwiartki, i wymieszać z oliwą (do oliwy można dodać bazylii, oregano lub inne ulubione zioła). Położyć na grillu, piec obracając tylko raz. Najlepiej grillować w specjalnym koszyku na warzywa, ma drobną siatkę i nie ma obawy, że kawałek papryki wpadnie do węgli. Gotowe warzywa zdjąć z grilla, i podawać jako dodatek do mięs.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Dorota Cuper
- 2 czerwone cebule
- 2 słodkie cebule
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 1/4 filiżanki oliwy z oliwek
- ewentualnie ulubione zioła
Sposób przyrządzenia:
Papryki i cebule pokroić na ćwiartki, i wymieszać z oliwą (do oliwy można dodać bazylii, oregano lub inne ulubione zioła). Położyć na grillu, piec obracając tylko raz. Najlepiej grillować w specjalnym koszyku na warzywa, ma drobną siatkę i nie ma obawy, że kawałek papryki wpadnie do węgli. Gotowe warzywa zdjąć z grilla, i podawać jako dodatek do mięs.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Dorota Cuper
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Dorota Cuper
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem