Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane

30927
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


    • 6 kolb kukurydzy
    • oliwa
    • sól, pieprz
    • ½ szklanki Sosu barbecue

    Sposób przyrządzenia:

    Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15 minut obracając kolby co jakiś czas. Gdy liście zaczną się przypalać kolby przełożyć na talerz, odciąć szypułkę i usunąć liście pokrywowe. Używając pędzelka posmarować kolby sosem i grillować jeszcze aż sos zacznie się karmelizować.

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi