Kluseczki węgierskie

12545
com_content.article
(Oddano 151 głosów z średnią 4.79 z 5)
Kluseczki węgierskie 4.79 out of 5 based on 151 voters.


Składniki:

  • 1/2szkl. mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli

    Sposób wykonania:
    Do mąki wbić jajka i dodać szczyptę soli.
    Całość dokładnie wyrobić aby powstało twarde ciasto, które odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie podzielić ciasto na 6 kawałków.
    Rozwałkować każdy tworząc wałeczek na desce skropionej wodą.
    Następnie odrywać małe kawałeczki i wrzucać je na osolony wrzątek.
    Gotować kilka minut.

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi