Kluseczki szpinakowe
Kluseczki szpinakowe4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- op. mrożonego szpinaku
- 30 dag twarogu
- 2 jajka
- 1 szkl. mąki
- sól
- oliwa
- start żółty ser
- ketchup
-
Szpinak rozmrozić po czym dodać do niego rozgnieciony twaróg, jajka oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gdyby ciasto wszyło za rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki.
Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem odrobiny oliwy i wrzucać kluseczki. Gotować około 2 minut od wypłynięcia na powierzchnię.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: poniedziałek, 13, grudzień 2010 09:08
- Kamila Ziemski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak