Kiszona papryka Ewy
Kiszona papryka Ewy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 kg czerwonej papryki
- 3 szklanki wody
- 3-4dkg soli
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, osączyć na sicie , usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki . Przygotować wyparzone czyste słoje i układać paprykę. Zagotować wodę z solą i zalać słoje. Wystudzić i odstawić w suche i chłodne miejsce. Doskonały dodatek, jako zakąska lub dodatek do drugiego dania.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: środa, 08, czerwiec 2011 12:44
- Ewa Majchrzak
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane