Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab z piersi kurczaka

Składniki:

  • 50 dkg filetu drobiowego pokrojonego w grubą kostkę

Marynata:

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • ½ łyżeczki ostryżu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać do mięsa, odstawić na 12 godzin w ciepłe miejsce. Kawałki mięsa nabić na szpadki do szaszłyków. Piec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Czas pieczenia uzależniony jest od gustów konsumentów. Doskonale smakuje z dzikim ryżem na sypko i sosem tzatziki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *