Karp smażony z płatkami migdałowymi
Karp smażony z płatkami migdałowymi 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- karp
- bułka tarta
- migdały obrane
- jajko
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą oraz pieprzem.
- Następnie obtoczyć je w roztrzepanych jajkach a potem w bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałowymi.
- Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: środa, 14, grudzień 2011 09:22
- Maria Dura
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla