Karp gotowany w cebuli
Karp gotowany w cebuli0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 karp
- 4 cebule
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Karpia dokładnie wypatroszyć i oczyścić, usuwając Pełty, ogon i głowę.
Następnie odcięta głowę przełożyć do rondla, zalać osoloną woda i ugotować.
Wówczas dodać do niej obraną cebulę oraz karpia podzielonego na porcję.
Wrzucić jeszcze liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.
Gotować na małym ogniu około 40 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: środa, 03, kwiecień 2013 06:05
- Kamil Pacia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla