Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karmuszka

Składniki:
• 20 dag fasoli
• 35 dag surowej szynki wieprzowej
• ćwierć główki kapusty
• 25 dag włoszczyzny
• 5 dag cebuli
• liść laurowy
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• sól, pieprz
• 4 dag tłuszczu
• 3 g mąki
• 0,125 l śmietany
• natka zielonej pietruszki
• pęczek koperku

Sposób przyrządzenia:
Fasolę umyć, namoczyć, ugotować i pozostawić w wywarze. Warzywa opłukać, oczyścić, pokrajać w drobną kostkę, a kapustę w nieco większą i przesmażyć krótko w łyżce tłuszczu. Połączyć z jarzynami, podlać i szklanką wody i udusić do miękkości. Gdy są miękkie, przyprawić pieprzem, zieleniną, dodać odcedzoną fasolę i śmietanę rozmieszaną z koncentratem pomidorowym i mąką. Podgrzać, dodać posiekaną zieleninę i podawać na stół.

1 comment for “Karmuszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *