Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuściany kociołek

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 puszka groszku
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 1 cebula
  • 25 dag mielonego mięsa
  • 2 łyżki oleju
  • Vegeta
  • mielona papryka

    Sposób wykonania:

    1. Kapustę poszatkować po czym zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia i ugotować
      W między czasie cebulę oraz mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać do odcedzonej kapusty razem z groszkiem odsączonym z zalewy.
      Dodać jeszcze przecier pomidory i całość dokładnie wymieszać.
      Doprawić do smaku i jeszcze chwilę dusić aby wszystkie składniki były miękkie.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *