Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapary w marynacie

 

Składniki:

 

  • ½ kg owoców nasturcji
  • 2 szkl octu winnego
  • 10 dag cukru
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka goździków
  • ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Oczyszczone owoce nasturcji gotować w 1litrze wody około 10 minut.
Po tym czasie odsączyć przełożyć do słoików.
Następnie do rondelka wlać ocet winny.
Dodać cukier, ziarenka pieprzu, ziele angielski, goździki oraz sól.
Doprowadzić marynatę do wrzenia po czym zalać kapary.
Słoiki szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *