Kalafior stifado
Kalafior stifado4.56 out of 5 based on 387 voters.
Skład:
- 1 kalafior
- zielona cebulka /ok. 1/2 kg/
- 1 pęczek koperku
- przecier pomidorowy
- olej z oliwek
- sól, pieprz
- ocet winny
Sposób przyrządzenia:
Umyty i podzielony na kawałki kalafior podsmażamy lekko na niewielkiej ilości oleju /ok. pół szklanki/.
Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i koper, 3 łyżki przecieru pomidorowego /albo 200 gr. soku pomidorowego/, sól i pieprz do smaku oraz niewielka ilość wody. Gotujemy do miękkości kalafior i do momentu kiedy sos będzie gęsty.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: wtorek, 21, grudzień 2004 13:05
- marek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak