Kalafior panierowany.
Kalafior panierowany.4.53 out of 5 based on 200 voters.
Skład:
- kalafior
- jajko
- zioła
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Ugotować kalafiora na pół miękko w słonej wodzie, podzielić na różyczki, rozmieszać jajo, doprawić ziołami. Panierować w bułce tartej i jajku. Smażyć do zarumienienia na oliwie lub masełku.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: czwartek, 10, luty 2005 08:52
- pejsik
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak