Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kajmakowe chrupanki

Składniki:
50 dkg mieszanki płatków śniadaniowych
25 dkg słonecznika i rozdrobnionych orzechów
40 dkg masy kajmakowej
20 dkg masła lub margaryny

Sposób przyrządzenia:
Słonecznik i rozdrobnione orzechy lekko przyrumienić na suchej patelni. W rondlu rozpuścić masło, dodać wyprażone orzechy i słonecznik, płatki śniadaniowe, kajmak. Dokładnie wymieszać. Odpowiednio dużą, płytką blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem piekarniczym, wylać na nią zawartość rondla, równo rozprowadzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Stężały produkt pokroić nożem na nieduże prostokąty.
Masę kajmakową możemy kupić gotową lub przygotować samemu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *