Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jesiotr w pomidorach pychotka

Składniki:

  • 1 jesiotr o wadze około 1,5 – 2 kg
  • sok z cytryny
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • sól, biały pieprz

Sos:

  • 2 pomidory
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka dobrej wiejskiej śmietany
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • posiekane świeże zioła
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:
Jesiotra myjemy i obdzieramy ze skóry która jest gruba i twarda. Skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu obsuszamy rybę delikatnie ręcznikiem papierowym. Układamy jesiotra w odpowiednio dużej brytfannie, obkładamy wiórkami masła i polewamy odrobiną oliwy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 180 – 200 stopni przez około 30 minut. W międzyczasie sporządzamy sos. Dwa pomidory sparzamy we wrzątku, kroimy na plastry. Koncentrat pomidorowy mieszamy dokładnie z winem. Czosnek obieramy i kroimy w maleńką kostkę. Na ½ łyżeczce masła przez kilkanaście sekund smażymy czosnek uważając aby się nie przypalił, zalewamy winem z koncentratem pomidorowym. Chwilę razem dusimy i dolewamy śmietanę (posoloną aby się nie zważyła) przyprawiamy solą, białym pieprzem i ulubionymi ziołami. Po chwili dodajemy plastry pomidorów i bardzo delikatnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Upieczoną rybę dzielimy w poprzek na porcję co przy chrzęstnym kręgosłupie jesiotra jest prostą czynnością. Podajemy oblane sosem pomidorowym, obłożone plastrami pomidorów i udekorowane gałązkami zieleniny. Doskonale smakuje z frytkami lub ryżem na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *