Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z awokado

Składniki:

  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ugotowanie na twardo jajka obrać ze skorupek podzielić na połówki. Jedno awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę , wydrążyć miąższ i pokroić w kosteczkę. Skropić połową soku z cytryny i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Drugie awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ skropić resztą soku z cytryny, pokroić w plasterki. Na połówkach jajek ułożyć plasterki pomidorków koktajlowych i kostki awokado. Gotowe dnie udekorować plasterkami awokado, oprószyć solą i pierzem. Podawać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *