Składniki:
- kilka pomidorków koktajlowych
- 4 jajka
- 2 awokado
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ugotowanie na twardo jajka obrać ze skorupek podzielić na połówki. Jedno awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę , wydrążyć miąższ i pokroić w kosteczkę. Skropić połową soku z cytryny i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Drugie awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ skropić resztą soku z cytryny, pokroić w plasterki. Na połówkach jajek ułożyć plasterki pomidorków koktajlowych i kostki awokado. Gotowe dnie udekorować plasterkami awokado, oprószyć solą i pierzem. Podawać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad