Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w wiosennym sosie

Składniki:

  • jajka 10 sztuk
  • żółtka jaj 3 sztuki
  • musztarda 2 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • szczypiorek 1 łyżka
  • rzodkiewka 3-4 sztuki
  • ogórek zielony 1 sztuka
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek.
    Następnie należy je pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka należy
    roztrzepać, dodać do nich musztardę i śmietanę, następnie posiekany
    szczypiorek, rzodkiewkę oraz ogórka. Dosolić i zalać tak przygotowanym
    sosem jajka.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *