Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane żółtym serem i ziołami

Składniki:

  • 8 jajek
  • 15 dkg ulubionego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • kilka liści sałaty lodowej
  • pomidorki


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać , przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. W miseczce utrzeć żółtka z masłem, dodać starty ser, musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą napełnić połówki białek.  Na półmisku na umytych liściach sałaty ułożyć jajka, posypać posiekanym szczypiorkiem i udekorować połówkami pomidorków. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *