Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane mięsem z kurczaka, musztardą i majonezem

Składniki:

  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • posiekana natka pietruszki

Farsz:

  • ½ mielonej, pieczonej piersi kurczaka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka tartej drobno cebuli
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • ½ łyżeczki musztardy w proszku
  • ¼ łyżeczki sosu chili

Sposób przyrządzenia:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe po usunięciu żółtek formując z farszu regularny kopczyk. Oprószyć całość posiekaną natką pietruszki, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *