• 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki lub szczypiorku
  • 1 łyżki rozgniecionych widelcem kaparów
  • szczypta płatków chili

 

Sposób wykonania:
Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Do miąższu dodać sok z cytryny, czosnek, zieloną cebulkę lub szczypiorek, kapary. Utrzeć składniki na jednorodny farsz. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe po usunięciu żółtek formując z farszu regularny kopczyk. Oprószyć całość płatkami chili, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi