Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Brie zapieczony na chlebie z przyprawami

Składniki:

  • 2 serki Brie
  • 1 mały chlebek (0,5 kg) na zakwasie (wiejski)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • ½ łyżeczki musztardy w proszku
  • ½ łyżeczki sproszkowanego czosnku
  • ½ łyżeczki cukru

Sposób przyrządzenia:
Z chleba wykroić 2 plastry o grubości około 2,5 cm każdy, posmarować masłem, posypać częścią wymieszanych przypraw. Na każdym plastrze chleba ułożyć serek obrany ze skórki, posypać resztą przypraw. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20 – 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Gdy ser się rozpłynie na chlebie plastry kroić w kliny i podawać gorące.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *