Jajecznica ze szpinakiem na zielono
Jajecznica ze szpinakiem na zielono4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku / może być mrożony/
- 20 dkg sera oscypka / lub fety/
- 8 jajek
- 4 łyżki masła
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Szpinak rozmrozić. Na patelni stopić połowę masła i krótko smażyć szpinak, przełożyć na talerz. Na patelni rozpuścić resztę masła. W miseczce ubić jajka, dodać starty na grubych oczkach ser oscypek i wlać na patelnię, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć szpinak, a na szpinak usmażone jajka. Podawać z białym pieczywem zaraz po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: poniedziałek, 21, marzec 2011 09:28
- Wanda Michalczak