Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z kurkami Olgi

Pyszna jajecznica z kurkami, idealna na śniadanie. Do jej wykonania potrzebujesz: kurek, cebuli, czosnku i masła.
 

Składniki:

  • 15 dag kurek
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji 
 

Sposób wykonania:

  1. Kurki dokładnie oczyścić.
    Jeśli są małe pozostawić w całości, większe pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić cebule z czosnkiem na patenie z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się zeszklą dorzucić kurki i razem przesmażyć.
    Wówczas wbić jajka.
    Delikatnie mieszając trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
    Gotową jajecznicę oprószyć solą i pieprzem do smaku.
    Na koniec udekorować natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *